5 Tips bij de aankoop van een nieuw matras

Wilt u een matras kopen, maar weet u niet goed waar u op moet letten? De Schipper Bedden & Slapen is een beddenspeciaalzaak uit Goes. Wij hebben enkele tips voor u op een rijtje gezet, zodat u weet waar u op moet letten bij de aankoop van een nieuw matras. Bekijk de tips hieronder.

Tip 1: Welk type matras zoekt u?
Voor u met uw zoektocht naar een nieuw matras start, is het belangrijk te weten welke verschillende soorten matrassen verkrijgbaar zijn. Veelvoorkomende matrassoorten zijn matrassen met pocketvering, bonellvering, schuim, latex, vezels en gel. Ieder matras heeft unieke eigenschappen. Uiteraard kunt u uw beddenadviseur ook vragen naar de verschillen.

Tip 2: Kies een matras dat bij u past

Er zijn tal van standaard matrassen op de markt. Deze ‘one size fits all’-matrassen hebben ongetwijfeld een goede kwaliteit, maar wilt u echt goed slapen? Het is aan te raden om een persoonlijk matras aan te schaffen. Deze matrassen kunnen volledig op uw lichaamsbouw, lighouding en uw eventuele lichamelijke klachten worden afgesteld. De matrassen bestaan uit diverse zones die afzonderlijk van elkaar een eigen hardheid hebben. Heeft u behoefte aan goede ondersteuning bij uw heupen en minder ondersteuning bij uw voeten? Dit is mogelijk.

Tip 3: Schenk aandacht aan de bedbodem

De bedbodem versterkt de eigenschappen van de matras. Koopt u een nieuw matras met ondersteuning op maat, dan is het belangrijk dat deze ondersteuning ook terugkomt in de bedbodem. Er zijn diverse bedbodems te koop, zoals lattenbodems, schotelbodems en binnenveringbodems. Laat u door een beddenadviseur voorlichten over de specifieke eigenschappen.


Tip 4: Kies een matras met goede ventilerende eigenschappen

Veel mensen hebben last van nachtzweten. Wilt u dit overmatig transpireren verminderen, dan is het goed om een ventilerend matras te kopen. Een matras met ventilerende eigenschappen zorgt ervoor dat het transpiratievocht goed wordt opgenomen en door verdamping wordt afgevoerd. Met name matrassen van natuurlijke materialen beschikken over ventilerende eigenschappen.

Tip 5: Vraag bij uw aankoop naar de proefperiode

De matras bepaalt voor een groot deel of u lekker ligt en goed slaapt. Heeft u een matras op maat laten maken en heeft u deze in gebruik? De eerste nachten zal uw lichaam moeten wennen aan het nieuwe oppervlak. Geef dit enkele dagen. Heeft u na die tijd nog last van onrustige nachten? Geef dit aan bij uw beddenadviseur. Veelal hanteren beddenspeciaalzaken een proefperiode, waarin u uw matras zonder extra kosten kunt aanpassen of kunt omruilen.


Bezoek onze beddenspeciaalzaak in Goes

Wilt u meer informatie over het aanschaffen van een nieuw matras? Breng een bezoek aan de beddenspeciaalzaak van De Schipper Slapen & Meer in Goes. Met onze Ergosleep slaaptest brengen wij uw SLAAP-DNA® in kaart. Aan de hand hiervan adviseren wij u de matras die past bij uw slaapbehoeften. Uiteraard kunt u ook eerst telefonisch contact met ons opnemen: onze beddenadviseurs helpen u graag verder!