Nieuws

Auping opent een geautomatiseerde productielijn voor circulaire matrassen

Maandag 5 februari mochten wij een kijkje nemen achter de schermen bij Auping. We waren uitgenodigd om de nieuwste robotlijn in de fabriek in Deventer te bekijken.

In 2020 lanceerde Auping het eerste circulaire matras ter wereld. Na gebruik wordt de matras weer teruggebracht naar de grondstoffen die nodig zijn om een nieuw matras te maken.

Ondertussen hebben ze hun circulaire matrassen collectie uitgebreid. Alle matrassen werden al die tijd met de hand gemaakt in de fabriek in Deventer. Dit zorgde voor een levertijd van soms wel 8-10 weken. Ze zijn al 2 jaar bezig met de robotlijn die afgelopen maandag is geïntroduceerd. Ze streven ernaar om met deze robotlijn straks elke minuut een circulair matras te maken, waardoor de levertijd terug loopt naar wat we van Auping gewend zijn.

 

Bekijk de Evolve, Elysium en Elite matras van Auping

Dit jaar worden er nog twee nieuwe matrassen in het circulaire assortiment geïntroduceerd. Dan is vrijwel het gehele matrassenassortiment van Auping circulair. Samen met de opening van de nieuwe fabriek dragen deze ontwikkelingen bij aan een belangrijke doelstelling: het realiseren van een volledig circulaire economie in 2050.

Hieronder ziet u het proces van een een circulair matras: