Nieuws

Een goed dekbed is in elk seizoen behaaglijk

Of je nu ‘s zomers verkoeling zoekt of in de winter verlangt naar warmte, De Schipper Slapen & Meer heeft het perfecte dekbed voor jou. “Het kiezen van een dekbed is heel persoonlijk. Houd je van warmte of juist niet? En, hoe luchtig mag jouw dekbed zijn? In een persoonlijk gesprek achterhalen we je slaapvoorkeuren. Er is veel mogelijk: van synthetisch tot dons, wildzijde en zelfs kamelenhaar.”

Bij De Schipper Slapen & Meer weten ze alles van een goede nachtrust. In de showroom vind je een uitgebreide collectie ledikanten, boxsprings en matrassen. Ook ben je hier aan het juiste adres voor de hoogwaardige dekbedden van het Nederlandse merk Cassenz. De slaapspecialisten Hanjo, Sylvia en Kylie zelf zijn enthousiast. “Deze collectie is samengesteld uit kwalitatief hoogwaardige vullingen en tijken. Zo is het dons in de dekbedden RDS-gecertificeerd. Dit is een, mede door dierenwelzijnsgroepen ontwikkeld, keurmerk voor verantwoorde productie.”

Elk dekbed een andere eigenschap

Kylie vertelt dat zij belangstellenden altijd uitgebreid vertelt over de verschillende mogelijkheden. En dat zijn er meer dan je denkt! Zo kun je kiezen voor een synthetisch dekbed, een natuurdekbed of een donzen dekbed. “De synthetische dekbedden hebben een vulling van zijdeachtige vezels. Het dekbed voelt daardoor aan als dons. Voordeel is verder dat het antiallergisch is en wasbaar.” De natuurdekbedden zijn er met verschillende vullingen, zoals merinowol, kamelenhaar en wildzijde. Kylie legt uit dat de eigenschappen sterk verschillen. “Merinowol bijvoorbeeld is zwaar en kamelenhaar heeft goede temperatuur regelende eigenschappen. En wildzijde? Dat is het koelste zomerdekbed dat we hebben. Dat slaapt heerlijk als je bijvoorbeeld ‘s zomers veel transpireert.”

Vederlicht dons

De donzen dekbedden zijn er in eendendons, ganzendons en eiderdons. “De mooiste kwaliteit na eiderdons is een dekbed met 100% ganzendons, dat is superlicht van gewicht. De donsveertjes zijn licht en zacht en houden de warmte optimaal vast”, legt Kylie uit. Ze vertelt dat de tijk van deze dekbedden zodanig dicht geweven is, dat er geen dons doorheen kan komen.

Maak een persoonlijke combinatie

Natuurlijk kennen al deze dekbedden een zomer, winter en herfst variant. Wat echter uniek is, is dat je volledig de vrije hand hebt in het samenstellen van jouw optimale dekbed combinatie. “Je kunt bijvoorbeeld starten met een zomerdekbed en, mocht dat toch te fris zijn, er later een dekbed bij kopen. Er is echt heel veel mogelijk, ook voor koppels”, benadrukt Kylie. “Het is zelfs mogelijk om te kiezen voor een dekbed van 2,60 meter breed! Super handig, nu de bedden steeds breder worden. Bovendien, daarmee geef je elkaar alle ruimte om heerlijk in het dekbed weg te kruipen.”

Bron: woon in zeeland