Nieuws

" Als je ziet dat mensen blij zijn geeft dat veel voldoening"

Hanjo en zijn vrouw Sylvia zijn al drie├źntwintig jaar gevestigd in Goes met hun zaak: De Schipper Slapen en Meer. In het begin was hun winkel nog te vinden aan de woonboulevard, maar doordat die locatie minder interessant werd, kozen zij ervoor om te verhuizen naar een pand aan de v.d. Spiegelstraat.

Het familiebedrijf is inmiddels alweer toe aan haar vijfde generatie. Door de jaren heen is er flink aan de weg getimmerd. "We hebben onze groep sinds kort uitgebreid met twee extra krachten omdat we het niet meer konden bijbenen."

Gat in de markt
Ervaring hebben de eigenaren wel want sinds 1989 zijn ze al begonnen met slaapspecialisme. "We zagen genoeg kansen in Zeeland om ons hierin te verdiepen. Destijds was er nog niet zoveel specialisme op dat gebied. Er zijn allerlei stapjes geweest in dat proces en langzaam is dat ontwikkeld tot waar we nu zijn."

Reisbranche als concurrent
Daar waar veel bedrijven het afgelopen jaar hinder ondervonden, is het voor de beddenspeciaalzaak een goed jaar geweest. "Ons vak kreeg door de corona wel een soort boost. Dat kwam omdat veel mensen niet op vakantie gingen en dan zagen we dat er toch veel mensen waren die het vakantiebudget aan de slaapkamer gingen besteden. Dan is het een realistisch gegeven dat wij concurreren met de reisbranche. We merken ook dat een bed aanschaffen vaak een gepland plannetje is en dat er in deze tijden meer voor de woning of de slaapkamer wordt gekozen als mensen hun inkomen besteden."

DNA
Als klanten eenmaal op zoek gaan naar een comfortabel bed, heeft Hanjo nog een moderne tool in huis. "Bij de zoektocht van mensen kijken wij ook naar het contour van die persoon. Dus hoe ziet iemands postuur in elkaar? Breed in de schouders of smal in de taille, iedereen is uniek. We kunnen het slaapsysteem daarop aanpassen. De bodem is dan niet vlak en recht, maar meteen in de juiste vorm gegoten. Daarmee kijken we eigenlijk naar iemands DNA bij het vinden van het geschikte bed. Dat maakt het ook uitdagend."

Voldoening
Het verkopen van bedden doen de twee nog altijd met veel plezier. "Een klant naar de zin maken is wel een van de belangrijkste doelen die we samen hebben. Als je ziet dat mensen er blij mee zijn geeft dat ook veel voldoening. Ik zeg weleens; washandjes wegbrengen is ook leuk, maar dat geeft in de praktijk minder voldoening. Wat je soms wel ziet is dat je over een gevoelig punt spreekt. Een versleten rug kunnen wij natuurlijk niet oplossen, dus we kijken vooral hoe we iemand zo goed mogelijk kunnen helpen."

Bron: Goesemorgen